Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev juni

04 JUN 2018 14:12
Hejsan alla TBS:are. Sitter och skriver detta månadsbrev för juni i en värme som vi antagligen inte haft på 100 år. Maj har varit fantastisk och livet har varit lätt för oss båtägare.
  • Skapad: 04 JUN 2018 14:12

 Under städdagen som vi hade den 12/5 fick vi gjort de uppgifter som skulle göras, uppslutningen av manskap var bra, men kan bli bättre, de som kom jobbade fantastiskt bra. Endast ett projekt fick skjutas på och det är bygget av en altan på västra sidan av klubbhuset. Klubben behöver ett arbetslag på 6-7 personer vid 3 tillfällen för att den skall bli verklighet. Vi tar även ett av fönstren och gör om detta till altandörr för att lätt komma ut på västsidan. Det kommer att bli perfekt för grillning i solnedgången. Alla som vill snickra lite, kan anmäla sitt intresse och de datum de kan i början på augusti (kl18.00-21.00) till This is a mailto link (man behöver inte vara proffssnickare, bättre med gott humör. Ps. även tjejer välkomna)

Onsdagseglingarna började med stiltje men på den senaste fick vi vind. En del förvirring rådde över var våra rundningsflaggor var placerade och några båtar blev diskade men vi var lika glada för det. Några nya ansikten utan båt har hittat till våra onsdagsseglingar och det är roligt. Naturligtvis korvgrillning och segelsnack efteråt. Alla medlemmar och gäster är välkomna till onsdagsgrillningarna, korv till självkostnadspris.

Säkerhetsdagen den 19/5 med sjöräddningen gick utan missöden förutom för dockan som skulle räddas ur vattnet. Slutsatsen var, trilla inte i, det är svårt att få upp någon, och det måste övas på.
Denna övning gjordes i hamnbassängen i lugnt vatten. Senare gjordes det även en övning ute till havs med att manövrera fram till en nödställd fender och plocka upp denna, även detta svårt och värt att öva på. Deltagarna och sjöräddningen fick några välförtjänta smörrebröd till lunch.

Seglarskolan för barn är fulltecknad, till och med är det kö till vissa veckor. Vecka 25,26,27 och 32. Kanske någon enstaka plats över.
De vuxna som vill lära sig på kvällstid kan anmäla sig till This is a mailto link.

Eskaderseglingen hade i år tyvärr ganska få deltagare och även värmen gjorde att vi fick ändra planerna. Men vi tackar de som kom även utan båt till vår grillning på fredagskvällen. Vi hoppas att alla fick en skön helg ändå.

Nu väntar en förhoppningsvis skön sommar på alla båtvänner. Det har ju börjat bra. De nästa stora evenemangen för TBS är Öresunds Cup grön seglingstävling för juniorer den 4 augusti, där behöver vi några funktionärer för att styra upp logistiken, inget avancerat. Så de som vill hjälpa till lite, anmäl er till ovanstående adress.

Den 18 augusti inträffar TBS stora åtagande Sjösportens dag med Trelleborgsregattan som är en registrerad segeltävling. Sjösportens dag är ju för hela familjen och där visar vi båtar, barnen kan snickra sina modellbåtar, och diverse lekar. De övriga klubbarna i hamnen deltar också, Sirmiones båtlag, Sjöscouterna, modellbåtsklubben, osv. Detta händer mellan kl. 10-15.
Även här behöver vi funktionärer till vissa stationer, man behöver inte vara närvarande hela dagen utan vi fördelar arbetet bland de som kommer. Anmäl er gärna i god tid så vi kan börja planera.

Segla lugnt.

Christian Ludvigsson
Tf. ordförande Trelleborgs Båtsällskap
ps. dessutom anser jag att Gislövs hamn bör muddras.

Skribent: Christian Ludvigsson
Epost: Adressen Gömd

venskasjö

Postadress:
Trelleborgs BS - Segling
Laxvägen 14
23192 Trelleborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info