Hoppa till sidans innehåll

Info om Gislövs hamn

27 JAN 2021 18:04
  • Skapad: 27 JAN 2021 18:04

Hej på er!

I dessa långdragna pandemitider är det som alla vet svårt att träffas och få ut information så som normalt sker i verksamhetsråden. Med detta vill jag skriftligen informera om pågående och avslutade arbeten i hamnen. Som alltid när ni ser mig i hamnen så kom fram och prata om ni vill och känner för det.

Muddringen avslutas fredagen den 12/2. Det stora mudderverket Neptunus har scanner i sin utrustning så hamnen ska efter muddring hålla 2,25 generellt. Den nordöstra hörnan av innerbassängen är dock inte muddrad och har enda sedan planeringsstadiet inte prioriterats med anledning av att endast småbåtar förtöjer här. Inte heller har det nordvästra hörnet väster om veteranbåtsbryggan muddrats fullt ut, detta med anledning av att i princip samtliga akterpålar hade behövts fällas för åtkomst. När jag fått en slutgiltig scanning över innerbasängen kommer denna att förmedlas ut.

Efter muddring kommer en omfattande pålslagning att utföras. De pålar som SSE har behövt ta ner för att komma till slås om. Två nya platser till katamaraner skapas på yttre västra sidan av D-bryggan. I stort sett samtliga pålar på östra sidan av D-bryggan slås om, dessa visar sig vara i stort behov av nyslagning. En del pålar på E-bryggan slås om för att kunna upprätthålla platser för småbåtar. E-bryggans pålar är också väldigt gamla men mer omfattande nyslagning får ske framöver om det visar sig bli attraktivt för småbåtsägare att söka förtöjningsplats. Det är det inte i dagsläget. 

Den nya servicebyggnaden är på plats och HWC är öppen under vintersäsongen. Det nya betalsystemet trimmas in av entreprenör denna veckan. Det kommer att kosta 10 kr/4 minuters dusch och 30 kr/ tvätt samt 30 kr/torktumling. Betalsystemet synkar med TallyKey och kort köps och laddas i befintlig automat. Toalettbesök är som sedvanligt avgiftsfria.

Jag tycker personligen att den nya servicebyggnaden är väldigt fin och smälter väl in i befintlig bebyggelse.

Sjöscouterna har under hösten fått en ny ramp i form av gallerdurk som de själv ordnat genom Trelleborgs Hamn. Tekniska serviceförvaltningen har utfört arbetet med svetsning, utläggning och plattsättning. Detta arbete förbättrar förutsättningarna för våra sjöscouter och förhoppningsvis lockar det fler ungdomar till segling.

Jag ser med förhoppning fram emot att bli vaccinerad så vi åter kan träffas och planera in verksamhetsråd. Nu går vi förvisso mot ljusare tider även med tanke på stundande vår och sommar. Har ni inplanerade utomhusmöten framöver så bjud gärna in mig. 

Var rädda om er så ses och hörs vi framöver!

Mvh

Greger Persson
Samordnare
Gatuavdelningen/Småbåtshamnsavdelningen
Tekniska serviceförvaltningen
Trelleborgs kommun

Skribent: Anders Mohlin
E-post: Adressen Gömd

venskasjö

Postadress:
Trelleborgs BS - Segling
Laxvägen 14
23192 Trelleborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@trelleborgsbs.s...

Se all info