Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev augusti

01 AUG 2018 19:01
Kära TBS medlemmar ,här kommer månadsbrevet för augusti.
  • Skapad: 01 AUG 2018 19:01

Nu är alla regniga somrar glömda. För er som ser ut över brända gräsmattor, glöm inte att hösten snart är här. Måttliga vindar och värme, detta kommer att vara sommaren som alla följande kommer att jämnföras med.

Ulf Nilsson och Anders Mohlin kom etta och tvåa på tävlingen Bornholm runt, det gör alla TBS:are stolta, och de är goda ambassadörer för vår klubb. Seglarveckan i Sirmrishamn är något som man får se upp till som arrangemang.

Nu på lördag 4/8 har vi en grön jolletävling, kom ner till hamnen och heja på våra juniorer.

Det är dags för sjösportens dag den 18/8. Det finns plats för ytterliggare funktionärer. Anmälan till This is a mailto link. All hjälp uppskattas.

Listorna till båtupptagningen har inte kommit upp ännu. Pelle, vår eminente lyftare är på semester och har inte meddelat vilka helger i oktober han vill vara ledig. Men sista helgen i september och första i november är klara.

Byggteamet för trädäcket på västsidan av klubbhuset tar emot anmälningar på This is a mailto link . Vi räknar med 3-4 byggtillfällen.

Nu till ett mindre trevligt ämne. Vår plats för båtvaggor ute på piren är från och med nästa säsong borta. Detta är nu konfirmerat av kommunens ansvarige. Utan att bli tillfrågade om alternativ är vi nu ställda inför fullbordat faktum, platsen skall användas till hoddor. Förhandlingar och planering med kommunen om alternativ är bestämt till tidig höst. De förvarnar om nya bestämmelser om vaggor, att de går att fälla ihop och att de måste märkas. Styrelsen har vädrat sitt missnöje med att vi inte fått info eller tid för planering.

På utbildningsfronten är det nu dags att anmäla sitt intresse för utbildningar på hemsidan.

https://www.trelleborgsbs.se/Kurser/gorenintresseanmalan/

I höst planeras lite mer udda kurser, inte bara “blå boken”-kurser. mer info om detta kommer att publiceras på hemsidan.

Glöm inte att komma till onsdagsseglingarna under augusti, de börjar den 8:e.

Med vänliga halsningar

Christian Ludvigsson

Tf. orförande TBS

“Du kan inte kontrollera vinden, men du kan trimma seglen”

Skribent: Christian Ludvigsson
Epost: Adressen Gömd

venskasjö

Postadress:
Trelleborgs BS - Segling
Laxvägen 14
23192 Trelleborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@trelleborgsbs.s...

Se all info