Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev augusti 2021

04 AUG 2021 09:51
Hej alla TBS:are! Vi är inne på den sista sommarmånaden, fortfarande några månader kvar tills det är dags att börja tänka på båtupptagning.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2021 09:51

För er som inte skickat in anmälan om vinterupptagning till kommunen är det hög tid att göra detta. 

På onsdag den 11 augusti kör vi i gång onsdagsseglingarna igen efter sommaruppehållet. Samling i klubbhuset 18.00. Alla medlemmar är välkomna, även ni utan båt har möjlighet att hänga med ut på sjön. Efteråt blir det gemensam korvgrillning.

Årets Sjösportens dag med Trelleborgsregattan är inställd på grund av Covid. Vi får blicka framåt och satsa på ett större arrangemang jubileumsåret 2022 då TBS fyller 60 år.

Svensk Sjöentreprenad har etablerat sig på hamnplanen i Gislöv. Vecka 32 är byggstart planerad. Om vindarna är gynnsamma så startar fogningen på den yttre västra pirarmen. Därefter fortsätter arbetet in mot fiskekajen och en förflyttning av båtar längs med kajen blir nödvändig. Det kan eventuellt fungera att samtliga kajförtöjda båtar flyttar så långt norrut som möjligt så att den södra delen av kajen blir tillgänglig för entreprenören och därefter tvärtom. Fogningen kommer att utföras dels från flotte samt dels med dyklag under vattenytan. Samtliga däck tas bort och ersätts med gummiribbor som redan finns på delar av kajväggen. Egenmonterad kajväggsutrustning måste tas bort av er som satt sådan. En sättningsskada med läckage ut i kajväggen på den södra delen av kajen kommer också att åtgärdas. Det sista momentet är att storsten fylls på rejält utanför den västra yttre piren.

Seglarhälsningar från

Anders Mohlin

Ordförande TBS

Skribent: Anders Mohlin
E-post: Adressen Gömd

venskasjö

Postadress:
Trelleborgs BS - Segling
Laxvägen 14
23192 Trelleborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@trelleborgsbs.s...

Se all info